CIS GAZ si-a expus tehnologiile la Paris si Dubai

CIS
Singura companie privata din Romania prezenta la World Gas Conference

Piata globala de energie sufera o schimbare majora si toti jucatorii din acest domeniu trebuie sa-si adapteze din mers afacerile. Cresterea productiei de petrol si gaze a Statelor Unite a dus preturile foarte jos, punand in dificultate competitorii din restul lumii. Cum vor rezista acestia noii realitati? In jurul acestei intrebari a fost centrata World Gas Conference, cel mai important eveniment mondial dedicat industriei energetice, desfasurat la Paris în perioada 1-8 iunie 2015.

Doar doua companii au reprezentat Romania la conferinta de la Paris: Romgaz SA (cu capital majoritar de stat) și CIS GAZ SA (cu capital privat). “Acest eveniment este cel mai important si cu cea mai mare influenta in privinta viitorului industriei de gaze naturale si al celei energetice, in general.

Din trei in trei ani, experti internationali in energie se întalnesc pentru a discuta politicile mondiale si perspectivele de dezvoltare ale acestui sector, dar si pentru a facilita participantilor întalniri de afaceri, parteneriate, chiar contracte.

În 2015, peste 4000 de delegati si alte cateva mii de vizitatori au calatorit la Paris pentru a beneficia de informatiile oferite de peste 500 de speakeri. Aproximativ 350 de expozanti, printre care si CIS GAZ SA, si-au prezentat afacerile celor interesati, pe o platforma gigant de 45.000 metri patrati.

“Sunt cifre impresionante si ne bucuram ca am fost acolo, cu standul nostru, alaturi de partenerii noștri belgieni de la CGH. Si desi au trecut doar cateva saptamani de la eveniment, rezultatele au inceput sa apara. Avem solicitări de oferte pentru produsele si serviciile noastre de la diversi participanti la WGC Paris, din mai multe tari” a declarat Sebastian Calugar, directorul general al CIS GAZ SA.

Liderii mondiali la WGC Paris

World Gas Conference, organizat de Uniunea Internationala a Gazului (IGU), s-a aflat în 2015 la cea de-a 26 editie, reunind lideri mondiali din industria energetica, petrol si gaze naturale. Printre participantii de vaza s-au numarat reprezentantii la varf ai companiilor TOTAL, EXXON MOBIL, CHEVRON, ENGIE (GDF Suez), QUATARGAS, SHELL, BRITISH PETROLEUM, KOGAS, GAZPROM, WINTERSHALL, T.D. WILLIAMSON (a carei reprezentanta în Romania este CIS GAZ) Sloganul sub care a avut loc evenimentul a fost «Sa crestem împreuna spre o planeta prietenoasa».

Planurile de viitor ale CIS GAZ

CIS GAZ SA, cu o experienta de 25 de ani în industria petrolului si a gazelor naturale, este o afacere de familie, înfiintată de Ioan Calugar, in Targu Mures, ajunsa acum la a doua generatie. Cu perioade succesive de glorie si decadere, CIS GAZ SA este azi o afacere sanatoasa, cu clienti puternici, cu parteneri importanti in lume.

Pe langa solutiile tehnologice si serviciile pe care le ofera industriei energetice, CIS GAZ SA este si furnizor de gaze naturale si producator si furnizor de energie electrica, detinand chiar un parc fotovoltaic în judetul Mures, alaturi de un partener german, cu o capacitate de 2,1 MWh.

Compania, care a trecut in acest an printr-un amplu proces de rebranding, isi doreste sa acceseze cu produsele si serviciile sale si alte piete din lume, motiv pentru care participa anual la cat mai multe targuri / expozitii internationale.

In luna mai din acest an, compania a organizat alaturi de doi parteneri un seminar în Dubai, prezentand avantajele tehnologiei Thermoflex, cea mai avantajoasa solutie de reabilitare / constructie conducte de petrol si gaze naturale.

Acest eveniment a avut ca tinta atragerea celor mai importanti investitori în industrie din zonele Dubai, Abu Dhabi, Muscat. Peste 50 de oameni de afaceri locali s-au aratat interesati de solutiile CIS GAZ.