Cele mai inovatoare companii din Romania: CIS Gaz, reabilitarea conductelor cu tuburi Thermoflex

thermoflex

Elementul de noutate:

Reliningul creeaza un sistem de tevi etans de tip „teava în interiorul unei tevi”, principalul avantaj al metodei fiind rapiditatea inlocuirii conductei vechi. Tubul Thermoflex poate fi tras pe distante lungi in interiorul conductelor existente care trebuie inlocuite. Pana la implementarea acestei tehnologii conductele erau inlocuite clasic, prin dezgroparea vechii conducte si instalarii alteia noi.


Efectele inovatiei:

Reducerea drastica a costurilor, fata de inlocuirea conductelor cu otel, reducerea la minimum a timpului nonoperational si oferirea unei solutii anticorozive pe termen lung. Avantajul major al acestei solutii consta in faptul ca poate fi folosita atat in cazul retelelor onshore, cat si offshore. Reabilitarea poate fi cu 90% mai putin costisitoare decat inlocuirea conductei cu alta noua.


Descriere:

Anterior instalarii, conducta era curatata printr-o metoda mult mai greoaie, mai costisitoare. Tubul Thermoflex este usor, utilizeaza fibre aramide de inalta rezistenta si permite o lungime de tragere peste patru mile (6 km). Inundarea controlata a conductei existente poate creste lungimea maxima la care poate fi aranjat tubul in interiorul conductei.

Thermoflex este rezistent la coroziune si este proiectat pentru a face fata presiunilor de functionare a liniei de conducte. In plus, sigilarea spatiului inelar dintre otelul existent si tubul Thermoflex creeaza un sistem secundar monitorizat de protectie a scurgerilor.

Fondata în 1990, CIS Gaz are activitati în industria gazelor naturale si este specializata in asamblare, punere in executie, reabilitare si instalatii speciale pentru toate cele trei ramuri din domeniu: extractie, transport si distributie. Compania ofera solutii în executia instalatiilor tehnologice de suprafata, a statiilor de comprimare si uscare si a conductelor de transport gaze naturale, precum si execuţia racordurilor si a statiilor de reglare-masurare a gazelor naturale.