Produse & Servicii

Integritatea conductei

Asigurăm o bună proiectare a conductelor, siguranță și fiabilitate. Ne concentrăm pe integritatea conductei în fiecare etapă din ciclul de viață al conductei – de la proiectare și construcție, la întreținere și până la casare.

Operatorii conductelor identifică cel mai sigur și mai eficient traseu al conductelor, luând în considerare totul, de la evaluările de proiectare, la locul unde sunt plasați robineții, la reducerea coroziunii. Operatorii analizează nenumărați factori diferiți, în cadrul unei evaluări amănunțite a amplasării și a impactului asupra mediului înconjurător.

Există multe metode, tehnologii și practici care asigură integritatea conductei. Obiectivul nostru este să răspundem nevoilor clienților în cel mai sigur și eficient mod.

Curățarea mecanică și inspecții

Coroziunea, eroziunea și alte forme de degradare a materialelor pot provoca defecte critice conductelor de oțel și sistemelor de ridicare, ceea ce ar putea avea conduce la riscuri de sănătate și siguranță, dar și la reparații costisitoare pentru operatorii conductelor de petrol și gaze. Tehnicile de inspecție disponibile evaluează integritatea conductelor și, ca urmare, maximizează exploatarea în condiții economice a rezervelor de petrol și gaze.

 

CIS GAZ este distribuitorul exclusiv în România pentru T.D. Williamson, Baker Hughes, Thermoflex, Polyflow, Primus Line

Videle, jud. Teleorman

Perforare și obturare conducte sub presiune

Tehnologia de perforare și obturare conducte sub presiune (Hot Tapping and Plugging) permite operarea de proiecte sigure și eficiente. În calitate de distribuitor exclusiv al TD Williamson din România, începând cu anul 2008, CIS GAZ a realizat cu succes numeroase perforări și obturări sub presiune în aproape orice tip de material și diametru.

Indiferent de mărimea, complexitatea sau amplasarea conductelor, metoda preferată pentru efectuarea operațiunilor de întreținere, reparații sau modificări care necesită intervenția în siguranță într-o conductă sub presiune în regim de utilizare este tehnologia de perforare și obturare conducte sub presiune (HT&P). Totodată, tehnologia permite proprietarilor și operatorilor de conducte să izoleze și să ocolească secțiuni de conductă, astfel încât să-și poată finaliza proiectele fără a închide sistemul și fără pierderi de produs.

Relining conducte

În calitate de distribuitor exclusiv al Polyflow pentru Thermoflex®, în România, CIS GAZ este capabilă să desfășoare procedee dintre cele mai complexe pentru conducte mai bune.

Produsul Thermoflex® de la Polyflow oferă rezistența oțelului cu durabilitate superioară, ceea ce le face alegerea ideală și flexibilă pentru transportul fluidelor în medii acide. Structura ușoară și lungimile mari conduc la reducerea bugetelor, datorită unor produse ușor de instalat și versatile, care pot fi utilizate într-o mare varietate de aplicații.

Tubul THERMOFLEX de la Polyflow poate fi tras pe distanțe mari în interiorul conductelor existente care trebuie înlocuite. Beneficiile metodei de relining sunt reducerea drastică a costurilor, comparativ cu înlocuirea conductelor din oțel, reducerea timpului de oprire a producției și oferă soluții de termen lung împotriva coroziunii.

Videle, jud. Teleorman

Reabilitări conducte

Petrolul și gazul natural sunt fluide care conțin particule solide cum ar fi clorura de sodiu, clorura de potasiu, alte săruri, carbonați, sulfați, uleiuri parțial polimerizate, inclusiv ceară și parafină, precum și silicați, pământ și unsori. Unele dintre aceste particule se dizolvă în fluid, în vreme ce altele rămân în suspensie. Deplasându-se prin conducte cu viteză ridicată, aceste particule devin proiectile cu un mare grad de coroziune. Izolațiile concepute pentru aplicarea pe interiorul conductelor trebuie proiectate astfel încât să reziste la impactul de mare abraziune al acestor particule aflate în mare viteză.